The Pitch

Slimme jonge denkers op zoek naar oplossingen voor maatschappelijke problemen


Soms is de oplossing voor een groot probleem snel gevonden. En soms worstelen knappe koppen al jaren om iets te veranderen.


In The Pitch komt jong Nederland zélf met slimme en originele oplossingen voor maatschappelijke problemen. Hoe moeten we jeugdcriminaliteit bestrijden? Of hoe winnen we dit jaar het WK?

In de vierde aflevering worden dé plannen om het WK te winnen gepresenteerd aan Hans van Breukelen!

 


The Pitch, elke donderdag om 21.35 uur op 3!We zijn er vaak zó dicht bij en toch pissen we steeds naast de pot: het WK voetbal. Die leeuw op voetbalschoenen kan maar niet de finale winnen. Een verkeerde wissel, een gemiste penalty: het ene voetbaltoernooi is nog pijnlijker dan het ander. Slechts één grote prijs wisten we te pakken: die van Europees kampioen in 1988. Daarna kwamen we nooit verder dan verliezend finalist. Aan het talent binnen de spelersgroep ligt het niet. Maar aan wat dan wel? Hoe kan Nederland ooit die gouden trofee binnenslepen?

 

In deze aflevering van het BNN-programma The Pitch pitchen drie kandidaten ieder een creatieve oplossing om er voor te zorgen dat Nederland het WK wint. De ideeën worden gepresenteerd aan juryvoorzitter, doelman en voormalig Europees kampioen Hans van Breukelen en mede juryleden Marleen Molenaar (Manager Vrouwenvoetbal Ajax) en Gerald Sibon (oud-voetballer). Patrick Lodiers staat de kandidaten bij tijdens hun presentatie.

 

Het Nederlands elftal wist in de afgelopen veertig jaar slechts drie keer een finale van het WK te halen. Terwijl we regelmatig als favoriet het toernooi in gingen. Ook Hans van Breukelen vindt dat het weer tijd is voor een grote prijs. “De toptrainer en topspelers hebben we ervoor. Zijn zij bereid om het voor en met elkaar te doen? Kan Louis van Gaal de spelers in een stemming brengen dat zij Wereldkampioen kunnen worden? Het is werkelijk prachtig om als speler je droom werkelijkheid te zien worden en een heel land daarmee ‘op z’n kop te zetten’. En als jonge fans mee willen denken om dat doel te realiseren, kan ik alleen al heel enthousiast worden.”

 

Hans van Breukelen was een van de belangrijkste spelers van het Nederlands voetbalelftal dat in 1988 Europees kampioen werd in toenmalig West-Duitsland. Hij speelde een belangrijke rol door in de finale een strafschop te stoppen. Door de beslissende momenten waarop Van Breukelen penalty’s stopte, werd hij bekend als een echte strafschoppenspecialist.

Laatste uitzending: The Pitch 17-04-2014